Onze klassen - Vierde leerjaar B

In het vierde leerjaar ondersteunen juf Ilse Seynaeve en meester Marc de kinderen in de eerste stappen van het leren plannen. Aan de hand van het plannen van taken en lessen in het agenda, voorbereiden van toetsen met behulp van toetswijzers, opstellen van schema’s… werken wij aan ‘leren leren’!

Ook het weekoverzicht, een toets over alle leerstof van de voorbije week, helpt hen bij het ‘leren leren’. Heel belangrijk in dit proces!

In het vierde leerjaar krijgen we een ruimere blik op onze omgeving. We verkennen de eigen gemeente en breiden steeds verder uit naar onze provincie, de andere provincies, Vlaanderen en België! We leren over beroepen en onze ouders komen vertellen in de klas. Heel boeiend allemaal!

Wekelijks verdiepen we ons ook in de actualiteit door het voorbrengen van het jeugdjournaal. Het hoogtepunt van het vierde leerjaar zijn de openluchtklassen! Drie dagen spelend leren. Zalig!

05

sep

L4B Begrijpend lezen - partnerwerk

Gepost door juf Ilse S op 05/09/2017

Vandaag kropen onze kinderen in de huid van echte "onderzoekers".  Aan de hand van allerlei teksten probeerden ze te ontdekken wie in onze fictieve stad 'Brommelgem' de dader was van een "graffiti-misdaad", waar de daad plaats vond en waarmee de dader gevlucht is ...

04

sep

L4B verjaardagskalender

Gepost door juf Ilse S op 05/09/2017

Alle jarigen van de maand samen op de foto...

L4B: test

Gepost door juf Ilse S op 05/09/2017

L4B: test

Gepost door juf Ilse S op 05/09/2017

test